Wat anderen zeggen

Het verhaal van Andrea

Ik dacht dat ik het niet kon maar ben inmiddels 8 kilo kwijt

Ik wil je even laten weten hoe het me is vergaan na onze laatste sessie aan het begin van de zomer. 7 x ben ik bij jou geweest vanaf november 2022. Een hele reis!

Ik las mijn aantekeningen terug. De eerste zin die ik opschreef was: “Het is ook niet te doen!”. Ik had van jou geleerd dat mijn onbewuste alles grotendeels regelt. Dus op basis van patronen die mij niet (meer) dienen, ga ik nooit op wilskracht mijn problemen oplossen. Er viel een last van me af. Ik had altijd zo hard gewerkt om me goed te voelen, zonder echt resultaat, maar ik begreep dat daarvoor andere dingen nodig waren.

Wat ik ervaar na ons traject, is een grote rust in mijn systeem. Ik had altijd het gevoel ‘er klopt iets niet’, ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben anders dan anderen’. Dat was al heel oud, echt een ingesleten patroon uit mijn kindertijd. Mijn gevoel was zwaar, mijn lijf was zwaar. Ik dacht: dit kan ik dus niet. Zoveel negatieve diep ingesleten gedachtes, waar ik me niet echt bewust van was.

Ik voel me nu heel veel rustiger, er is balans. Hoe ik me voel, klopt bij wie ik ben. Er is iets geïntegreerd. Ik heb ontdekt dat mijn gevoel van afgescheiden zijn, er wezenlijk alleen voor staan en niet genoeg zijn, niet waar is. En dat mijn gedachtes allesbepalend zijn.

Maar hoe kon ik dat toch koppelen aan het verlangen om af te vallen? Ik voelde dat ik dat laatste grote issue niet zonder hulp kon aanpakken. We hebben toen twee hypnose sessies gedaan waarin je de virtuele maagband hebt geplaatst. En nog een afsluitende sessie waarin we een lastige werksituatie hebben doorgewerkt. Ik kon eindelijk focussen op wat ik echt wilde, namelijk afvallen. Er was inmiddels zo veel opgeruimd, dat er ruimte ontstond voor het verliezen van gewicht. Iets waar al mijn patronen, gedachtes en mijn hele systeem zich in de afgelopen 40 jaar tegen had verzet (zo voelt het achteraf). Ik ben sindsdien 8 kilo afgevallen en doe rustig zo door. Ik heb alle vertrouwen dat ik de komende tijd nog wat kilo’s kwijt ga raken. En dat is voor iemand die zeker wist dat ze dat niet kon, best een cool gevoel.

Daarnaast heb ik inmiddels twee sollicitaties achter de rug. In beide kwam ik tot de tweede ronde, net niet gelukt. Maar het beweegt, er is vertrouwen. En ik heb echt veel zelfvertrouwen in dit proces, ik ervaar het als een onderzoek en niet als moeten presteren. Er gaat iets op mijn pad komen, dat kan niet anders. En dan fiets ik elke ochtend naar mijn nieuwe werk, lekker in de buurt en met meer tijd over om doordeweeks te wandelen, koken en te ontspannen. Dus dat komt ook wel goed.

Ik kan me voorstellen dat ik in de toekomst nog heel graag een paar keer bij je langs kom voor een sessie. Dat merk ik vanzelf en dan weet ik je te vinden. Maar ik vond het een waar genoegen, en ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp en mooie beeldende verhalen.