Wat anderen zeggen

Het verhaal van Geerèse

Het niet drinken is zoveel beter, alleen maar voordelen

Na verschillende pogingen om te stoppen met drinken sprak ik een kennis en die zei: Beautiful Mind zou wat voor jou zijn. Dus een inzichtsessie afgesproken.

Toen ik bij Lien kwam voelde het gelijk goed en voelde ik mij op mijn gemak. Er werd mij zoveel duidelijk, wat een inzichten.

De 1e sessie, wat mij erg opviel was dat ik zo geconcentreerd was op Lien haar stem. Het bewuste en onbewuste, het blauwe kader waar ik iedere keer in werd getrokken.
Het drinken bleef nog, de drang.

De paar dagen erna was ik erg moe, veel te verwerken.Mijn eigen ik mogen zijn en niet altijd alles voor een ander regelen. Zo van “ohhh Geerèse regelt dat toch wel”. Mijn eigen ruimte had ik niet meer, ik werd verstikt net of mijn keel werd dichtgeknepen. Oude overtuigen verbrand, nieuwe overtuigen.
Het plexiglas tussen mijn man en mij. Het kruis maken voor mijn zus als zij belt. Geen energie van anderen in mij laten. En het allerbelangrijkste: ik ben veilig!!

Een weekje op vakantie geweest en af en toe wat gedronken. De zee gemist, wat een verademing. Vrij van zorgen, ontspanning en blijdschap.

Het vechten tegen de drang en vooral als iemand tegen je blijft zeuren, dan was ik zo overgehaald. En dan daarna weer ziek.

De hulpmiddelen en hypnose van Lien hebben mij goed geholpen. Over gedachten, spiegeltekst, het voelen van emoties. Is er een gevoel?

Foto van het kleine meisje als krachtplek!!

Alcohol is nooit een oplossing voor gevoel.

Af en toe dronk ik nog door frustratie en irritatie. Geen leuke dronk, alles kwam eruit.

Nu kan ik beter mijn ruimte creëren, de mensen die dichtbij staan verder uit mijn ruimte zetten.

En toen de hypnose in de stoel, oude gewoontes die nog in mij zaten.
De reis met Lien, mijn vader en mijn opa. Ik ben altijd een vrolijk meisje geweest, totdat mijn neefje verdronk op 2,5- jarige leeftijd. Ik was toen 9 jaar. Bij de begrafenis voelde ik mij eenzaam en geen liefde. Zo is de verdoving begonnen.

Er is geen schuld, als je geen liefde krijgt, kan je het zelf ook niet weten. Zo ook mijn vader en opa.
Daar heb ik het patroon van overgenomen, ze waren ook erg aanwezig bij de hypnose. Ik heb alle pijn en verdriet gevoeld.

Mijn vader heeft zijn deel aan zijn vader teruggegeven wat niet van hem was. Ook ik heb het gedaan bij mijn vader en mijn opa. Hij nam het terug.

Zo dacht ik ook altijd dat ik alles zelf wel kon zonder hulp van anderen. Iedereen van mij afgestoten die mij wilde helpen. Verdoven van het gevoel van pijn en verdriet. Nu gaat het beter, in mijn eigen ruimte zijn.

Het niet drinken is zoveel beter, alleen maar voordelen!!

De vuurtoren met het goudgele licht dat straalt en de bootjes voorbij laten gaan. Ik kan niet iedereen helpen en ik hoef dat ook niet!!!

Dank je wel Lien voor deze reis!!