wat anderen zeggen

Het verhaal van Phaedra

Ik gun iedereen de vlieglessen van Lien

Ik vlieg. Och jongens, ik vlieg. Met tranen in mijn ogen van geluk. Wat een heerlijk gevoel. De vrijheid, het vertrouwen, het uitzicht. Ik vlieg.

Ik heb mijn vleugels (weer) ontdekt. Waar ik jarenlang worstelde met vliegangst (letterlijk) en alleen met drank en valium een vliegtuig in ging, vlieg ik nu. Ik zweef en vlieg. Voel me vrij en sterk. En natuurlijk kon ik altijd al vliegen maar ik durfde niet. Dacht dat ik t niet kon. Lekker met beide benen op de grond. Wel zo veilig en overzichtelijk. Maar erg ver kom je er niet mee.

Dankzij Lien heb ik mijn vleugels weer ontdekt. Dat ging natuurlijk niet in 1 keer. Ik vergeet nooit meer hoe ze me nadeed in een sessie. “Je hebt zo’n haast, dit is een proces. En jij staat daar en roept Lien! Waar zijn mijn vleugels! Ik wil vliegen Nu! Kom op, waar zijn mijn vleugels!”.

Hoorde ik veel nieuwe dingen bij Lien? Ja en nee. De informatie was niet nieuw maar hoe ik dingen kan bekijken wel. Ze kantelde mijn blik. Ze leerde me mijn vleugels te ontvouwen en te vertrouwen op mijn zweefkracht. Ze moedigde me aan om het gewoon te proberen, dat vliegen.

Het was waarschijnlijk de engste en moeilijkste sprong uit mijn leven maar nu vlieg ik.

Natuurlijk af en toe met horten en stoten. Soms iets te hoog en te dicht bij de zon maar desondanks; Ik vlieg. Nooit laat ik me meer vertellen dat vliegen eng is, of te moeilijk, of dat ik t niet kan, of in elk geval niet zonder de hulp van anderen. Ik sla mijn vleugels uit en ik vlieg.

Ik raad dan ook iedereen die ik liefheb, en dat zijn er veel, aan om ook te leren vliegen bij Lien. Het is zo heerlijk. Dan kunnen we samen een stukje op vliegen. Genieten van de wind langs je vleugels, de zon op je gezicht. Ik gun iedereen de vlieglessen van Lien.

Laatst vloog ik (maar dan echt in een vliegtuig) met de zonsondergang mee. Het was zo adembenemend mooi, de kleuren in de lucht, dat ik heb zitten huilen van geluk. In een vliegtuig. Ik… van geluk. Dank je wel Lien.