Het verhaal van Bente

Ik kwam bij Lien vanwege een wachtlijst voor de anorexiakliniek

Vanwege een wachtlijst bij de anorexia-kliniek kwam ik in 2019 voor de eerste keer bij Lien terecht. Ik had veel angst omtrent eten. Ik was heel erg bezig met welke voeding ik wel en niet mocht eten, voor mijn ”gezondheid” en was veel bezig met mijn gewicht.

Lien kwam bij mij precies op het juiste moment in beeld. Net voordat ik contact kreeg met Lien, voelde ik me vreselijk! Voor mijn gevoel zat ik in een diepe put. Ik was veel afgevallen, waardoor ik het continue ijskoud had, mijn haren uitvielen, ik nul energie had, mijn lichaam pijn begon te doen, ik ging mezelf isoleren, ik was geen vrolijke gezellige meid meer zoals voorheen, ik vond mezelf alles behalve mooi, ik kon geen enkel goed woord over mezelf kwijt. Het liefst sloot ik mezelf op van alles en iedereen.

Na de 1e sessie met Lien viel er een hele grote last van mijn schouders af! Ze liet me inzien waar ik mee bezig was, wat ik op dat moment zelf echt niet kon inzien. Want waar was ik mee bezig?! Mezelf uithongeren, mezelf niks gunnen?! Waarom zou ik mezelf dit aandoen? Je hebt voeding nodig om te overleven, om energie te krijgen. Waarom zou ik geen energie mogen hebben voor de dag?

Na de 1e sessie begon ik direct weer met maaltijden eten!

Hierna heb ik nog een aantal sessies bij Lien gevolgd, dit heeft mij heel erg op weg geholpen, om weer een gezonde relatie met eten te krijgen.

Laatst (2022) heb ik opnieuw contact gehad met Lien, omdat ik niet lekker in mijn vel zat, ik voelde mezelf onzeker, had hele hoge eisen aan mezelf, ik was pas goed als ik dit en dit kon, vergeleek mezelf continue met andere en haalde mezelf naar beneden bij alles wat ik niet perfect deed. Iedereen om mij heen was altijd als het ware een 10 en ik was maar een 2. Daarnaast had ik ook nog veel andere zorgen aan mijn hoofd. Mijn doel bij Lien was om meer inzicht te krijgen in mijn (negatieve) gedachtes/ zorgen en meer zelfvertrouwen te krijgen en uit te stralen.

In mijn hoofd waren mijn gedachten de waarheid, mijn mening die ik over mijzelf had, was mijn waarheid geworden. Lien heeft mij doen inzien dat deze ”waarheden” in mijn hoofd niet waar zijn, dit waren slechts mijn aannames, die ik zelf tot waarheid had gemaakt. Ze heeft mij laten inzien dat ik er wel mag zijn! Dat ik wel een waardig mens ben, zelfs als ik dit en dit niet haal.

Mensen om mij heen hebben mij ook zien veranderen, het viel ze echt op dat ik veranderd was. Ik straalde meer zelfverzekerdheid uit en mensen zagen mij meer staan.

Daarnaast heeft Lien mij ook geholpen met het weghalen van mijn stress rondom mijn rijexamen.

Ik voel mezelf weer goed over mezelf, ik mag er zijn! Ik heb heel veel bereikt, met dank aan Lien.

Bij Lien had ik ook gelijk een warm en vertrouwd gevoel, ik voel me op mijn gemak bij haar en durf al mijn bizarre gedachten met haar te delen. Lien is echt een geweldig, krachtig en mooi mens! Als je nog twijfelt om bij Lien te starten… Niet twijfelen maar doen, dit is het zo waard! Het is een inverstering in je leven, JIJ bent het waard!

UPDATE NA 2 MAANDEN: Het leek me leuk om je nog even te laten weten hoe mijn rijexamen ging.

Heb hem vanochtend gehad, was wel zenuwachtig, maar niet zo zenuwachtig als die keer met de tussentijdse toets voor de speciale verrichtingen.

Want hield steeds in mijn hoofd wat we in de sessie hadden besproken. Dit heeft echt geholpen.

Daarom kan ik met TROTS delen dat ik vanochtend in 1x ben GESLAAGD voor mijn rijexamen!!

AAAAHH! Hihi zo blij!!