wat anderen zeggen

Het verhaal van Guus

Ik moest als kind binnen de lijntjes kleuren

Metamorfose bij Lien.
Aan het begin van de zomer had ik een uitgebreid gesprek met Lien. Een inzichtsessie. Ik ben bij Lien terecht gekomen omdat ik van enkele anderen had gehoord hoeveel het hen had gebracht.

Na de inzichtsessie had ik geen bedenktijd meer nodig en ging ik voor de zes uitgebreide sessies.
Het was een fantastische reis! En die reis is met de zes sessies nog niet klaar, maar slechts in gang gezet. Uit ervaring weet ik dat de gesprekken nog lang zullen doorwerken. Waar ik zelf de ingewikkeldheid van allerlei levensvragen zag en ervoer, wist Lien die steeds tot een vaak uiterst eenvoudige oplossing te relativeren. Zodat het erop leek dat ik met een zware last aankwam en vliegend wegging. Alles wordt bepaald door je eigen mindset.

Onbewust wist ik natuurlijk wel dat ik kon vliegen. Nog van voor mijn geboorte. Maar als kind kreeg ik steeds te horen dat dat niet de bedoeling was. Kijk maar hoe anderen het doen, kleur binnen de lijntjes en steek dat hoofdje van je niet boven het maaiveld uit. Blijf met beide benen op de grond. Veel boodschappen werden er zo degelijk met de protestantse paplepel ingegoten dat het niet tot vliegen zou komen. En het loslaten van de overtuiging dat ik gewoon een rupsje moest blijven, bleek een hele klus.

Lien liet me geloven dat ik kan vliegen. Dat ik niet meer dat rupsje van vroeger ben. Dat ik even vergeten was dat ik eigenlijk een vlinder ben. Niet bang om overal heen te vliegen en nieuwe dingen te ontdekken. Me vrij en bevrijd te voelen.

Lien, ontzettend bedankt dat je me hebt laten zien en ervaren dat ik met een paar slagen al zover kan vliegen!