wat anderen zeggen

Het verhaal van Loes

Hij heeft mij niet nodig. Ik moet voor mezelf zorgen

[Altijd was ze bezig met de ander. Wat heeft de ander nodig? Wat wil de ander? Als ze er achter was, ging ze het regelen. Voor de ander. ]

De les van de vlinder

Vanochtend heb ik zittend de MP3 geluisterd. Ik zat buiten en zag een vlinder op mijn terras. Meteen dacht ik wat wil hij hier? Zou hij moe zijn? Zou hij honger hebben? Ik zocht het meteen op: tik tik, wat eten vlinders? tikte ik in.
Fruit. Ik moet fruit gaan pakken.
Toch bleef ik zitten want als ik ga staan vliegt hij vast weg. Ik bleef zitten en ik keek.

Ik dacht aan de woorden van Lien over het bootje in de golven. Zorg voor je eigen bootje. De vlinder zorgt wel voor zijn eigen bootje. Hij heeft niets nodig. Ik bleef zitten en besloot de MP3 te starten in de hoop dat de vlinder er straks nog zou zitten. Hij is prachtig.

Ik zet m’n benen naast elkaar met mijn voeten op de grond. De vlinder reageert daarop en vliegt vrolijk weg. Hij heeft mij inderdaad niet nodig.

Na de meditatie open ik mijn ogen en ik zie de vlinder zittend op een rietstengel meegevoerd worden door de golven van de wind. Ik besef nog harder. Hij heeft mij niet nodig. Ik moet voor mezelf zorgen.

Dat deed ik. De MP3 heb ik volledig gehoord en in me opgenomen. Het was goed en duidelijk. Lien haar stem nam me helemaal mee naar binnen in mezelf. Geweldig !

Na het typen van dit verhaal kijk ik op en de vlinder is weg gevlogen in vrijheid.
In vrijheid !! Dankjewel Vlinder