Wat anderen zeggen

Het verhaal van Ellis

Ik voelde me miskend en gefrustreerd

Toen ik voor me voor het eerst bij je meldde, was ik boos en gefrustreerd over heel veel dingen, maar tegelijkertijd maakte ik me klein. Mijn hele leven heb ik me een buitenstaander gevoeld en heb ik geprobeerd me zo goed en kwaad als het kon aan te passen aan mijn omgeving, maar binnen in me vlamde het, ik durfde het alleen niet te laten zien, bang dat ik het allemaal verkeerd zag.

Ik heb zo vaak dingen over hun kant laten gaan, dingen die echt niet klopten maar waar ik niet tegen durfde te ageren omdat ik niet sterk genoeg in mijn schoenen stond en dacht dat het allemaal wel aan mij zou liggen. Maar in de tussentijd werd ik steeds bozer, voelde ik me miskend en gefrustreerd, waar ik dan weer geen leuker mens van werd.

Ergens in de loop van de sessies ben ik gaan inzien dat ik het helemaal niet verkeerd zie, sterker nog, dat ik het juist vaak heel goed zie, dat ik een schat aan ervaring heb, dat ik scherp ben en, het allerbelangrijkste, dat ik heel sterk ben.

Ik verbaas mezelf af en toe nu, ik ga steeds vaker de confrontatie aan als ik het ergens niet mee eens ben of als iemand me onheus bejegent. Dat had ik vroeger echt nooit gedaan! Het voelt goed en krachtig, maar het doet me ook beseffen dat ik niet op mijn plaats ben in mijn huidige (voornamelijk werk) omgeving, waar middelmatigheid regeert en waar alles een gevecht is.

Ik ben nu bezig om voor mezelf op een rijtje te krijgen in welke omgeving ik dan wel kan floreren, maar daar ben ik nog niet uit. Het is een proces en ik kom er wel, daar heb ik nu wel vertrouwen in.

Lieve Lien, heel veel dank voor het willen zijn van mijn reisgenoot en voor je heldere inzichten. Ik zocht altijd naar iemand die de sluiers kon wegtrekken en me kon laten zien wie ik echt ben. Diegene heb ik in jou gevonden. Ik zie nu de kracht en het potentieel en daar ga ik ook iets mee doen. Ik kom graag nog eens bij je terug voor een “echte’ hypnosesessie; laten we daar een afspraak voor maken ok? Lieve groet!