Wat anderen zeggen

Het verhaal van Diana

Mijn hersenmist is weg!

“Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het.”

Bijna gevleugelde woorden tijdens mijn traject bij Lien. Een traject dat begon tijdens onze kennismaking op 22 oktober 2021 en duurde tot mijn zevende sessie op 19 mei 2022. Jaja, een zevende sessie. Want na mijn zesde heb ik gevraagd om een soort “APK” na twee maanden. En dat bleek een schot in de roos. Waarover later meer. Wat had ik nodig?

Iemand die me verbaal aankan.
Iemand die me ziet.
Iemand die me hoort.
Iemand die duidelijk is.
Iemand die streng doch rechtvaardig is. 
Iemand die warm is.

Nou, en toen ging de voordeur open in Leerdam.

Tijdens de eerste oogopslag, wist ik: “Jou moet ik hebben.” Alle scepsis voorafgaand aan de eerste kennismaking was in een klap verdwenen. Wat een tof wijf stond er klaar om met mij mijn proces aan te gaan. Al mijn kanalen stonden meteen open en ongetwijfeld heeft Lien daar met haar techniek, hypno 3.0, goed aan bijgedragen.

Wat was ik super content dat ze me meenam in wetenschap, tekenen en spiritualiteit. Erg fijn om op dit niveau met iemand te kunnen praten, voelen, ervaren en doorgronden. Tijdens de eerste sessie bleek Lien me goed stevig aan te kunnen pakken, op een manier die me zachter maakte. Hoe paradoxaal dit ook klinkt.

Heel fijn om vanuit de wetenschap uitgelegd (getekend) te krijgen wat patronen zijn, hoe ze ontstaan en beter nog: hoe ze te doorbreken zijn. Mijn hersenen konden het volgen en verklaren.

Mede daardoor kon ik me volledig overgeven aan het moment en de hypnose. Er was geen twijfel, geen angst; er was tijdens de sessies alleen maar zijn. En verdriet. Dat verdriet mocht er zijn, er uit en plaats maken voor iets anders.

Al mijn 51 levensjaren zijn voorbij gekomen in de sessies. Ook voor mijn geboorte en straks na de dood. Dit alles ging organisch en kwam op het moment dat het goed was. De open lijn naar de kosmos die Lien en ik beiden hebben, zorgde voor mij voor een enorme verdieping in wie ik ben en mag en kan zijn.

De liefde is een rode draad in mijn leven. Liefde van ouders, kind, of een geliefde. Bam!, terwijl ik dit schrijf raakt het me direct. Het is een pijnpunt, nog steeds. En dat mag. Het gaat er in dit stuk om wat ik er bij Lien mee heb gedaan en wat ik daarin heb mogen zien.

Wat ik meeneem uit de sessies is dat ik liefde ben. Naast de liefde kwam uiteraard ook mijn overgewicht ter sprake. Na het traject merkte ik dat ik me anders beweeg; vrijer en soepeler. Mijn uitstraling is meer ontspannen, besluiten neem ik makkelijker in de zin van meer standvastig en zelfverzekerd. Dit is wat ik bereikt heb door bij Lien mijn lijf ter sprake te brengen. Helaas ben ik nog geen gram afgevallen, dat is wel een beetje veel jammer. Het zou namelijk wel passen bij hoe ik me voel. Maar voor nu kan ik ook zonder gewichtsverlies niet anders dan heel blij zijn met bovenstaand resultaat 😉

Tijdens mijn APK begon ik 3 seconden na binnenkomst al te snotteren. Er moest veel uit. Allemaal gevoelens en gedachten van de afgelopen periode. Want verandering brengt veel moois, maar soms ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Op dat moment was ik nog volop in herstel van long covid. Geef het een naam, want het was (uiteraard, zou ik zeggen) veel meer dan alleen dat. De laatste sessie was een pittige. Eentje van oprechte bevrijding. Op meerdere vlakken. Maar onder andere op het gebied van de fysieke klachten van long covid.

Bij thuiskomst ben ik in een diepe slaap van anderhalf uur gevallen en toen ik wakker werd, realiseerde ik me: ”mijn hersenmist is weg!” De mist die mijn hersenen bijna letterlijk voelbaar al een half jaar omsloten. Dit is zo goed als weggebleven.

Natuurlijk zijn er in die sessie ook andere patronen en pijnen aan de orde gekomen, maar dit resultaat is zo helder voor mij. Ook is me, door het traject heen, en in de laatste sessie enorm bevestigd helder geworden dat ik moet doen waar ik energie van krijg. Op persoonlijk vlak en op werkgebied. Dat geldt waarschijnlijk voor iedereen. Voor mij is duidelijk dat ik mezelf enorm tekort doe als ik niet doe waar ik energie van krijg. Dan ga ik van druif naar krent. Bore-out, uitgeblust, ongelukkig. Dus als het dan zo simpel is… dan kan het proces ook weer andersom: dus er is volop beweging. Zo fijn

Tegen wie dit traject niet doorlopen heeft is het lastig uit te leggen wat het “precies” inhoudt. En dat moet ik ook niet willen uitleggen. Als men vraagt wat het me heeft opgeleverd, dan is mijn antwoord: “Levensveranderend. Nog nooit ben ik zo dichtbij mezelf geweest, nog niet eerder heb ik mezelf zo helder en zuiver gezien. Voor iedereen zal het verschillend zijn, je kunt het alleen maar zelf ervaren.”

Lieve Lien, ontzettend bedankt voor het scherp zijn en me zacht maken. Dichtbij mezelf laten komen en vooral me veel liefde laten zien. Een helder, zuiver licht is wat ik met me meedraag. Een warme omhelzing en keep up the good work! X