wat anderen zeggen

Het verhaal van Roos

Na lang twijfelen heb ik contact gezocht met Lien omdat ik niet van mijn zwangerschapskilo’s af kwam. In mijn omgeving wist bijna niemand hoeveel moeite ik het had met mijn veranderde lichaam. Het beheerste inmiddels al mijn gedachten en maakte dat ik weinig plezier in het leven had. Door mijn pestverleden had ik er namelijk erg veel moeite mee om te accepteren dat ik mijn oude figuur kwijt was.

Tijdens de eerste sessie bij Lien gingen we niet aan de slag met mijn gewicht, wat vond ik dat frustrerend!

We gingen aan de slag met mijn zelfbeeld en… de diagnose reuma die ik niet geaccepteerd had. Dat laatste was niet iets waarvoor ik mezelf aangemeld had, maar wat een veel belangrijkere rol bleek te spelen.

Lien leerde me om eerst de tijd te nemen om mijn lichaam te waarderen en er zelfs van te gaan houden. Ze heeft me geleerd om de signaleren van mijn lichaam te herkennen en ernaar te luisteren. Niet door zweverigheid, maar door gerichte hypnose.

Hypnose bleek anders dan mijn associaties met hypnose waren. Vertrouwend op Lien, kon ik onder hypnose mijn pest-trauma’s achter mij laten. Met als gevolg dat niet alleen de kilo’s verdwenen zijn, maar ook de reumatische pijnen.

Inmiddels ben ik van bijna alle medicatie af en ben ik goed op weg richting mijn streefgewicht.

Waar ik Lien boven alles ontzettend dankbaar voor ben, is dat ze me heeft geleerd dat je eerst moet leren lopen voordat je kunt gaan rennen. Ik heb geleerd om eerst van mijn lichaam te gaan houden voordat ik er aan ging werken. En dat proces, gun ik iedereen!